söndag 22 februari 2015

Tavla i 4 delar

Hela dagen har jag arbetat på denna tavla, det tar tid!
Tavlan blir totalt 70x60 cm, sen görs den större beroende på hur långt ifrån varandra man hänger tavlorna.

Nu skriker ryggen efter paus och magen efter mat och ni som känner mig vet att paus = stickning, mat = te ;-)



 När linjalen inte räcker till är det tur man har sådana här doningar!
Skissa, skissa och sudda sudda tills allt är på plats :-)


En bit till på väg :-) ( 2015-02-26)




Nästa gång ni får se den så är den i färg, hoppas jag inte förstör den ;-)




Okej....
Man lär sig av sina misstag. Kvaliteten på materialet spelar roll!
Billig ojämnt absorberande canvas + mellandyra tuschpennor fungerade inte så bra, mycket ojämnt resultat.
Såklart lite surt att inte vara nöjd när man lagt riktigt många timmar på något.

Jag borde behållit den svart och vit, eller använt bättre kvalitet på sakerna eller kanske färgpennor.



Färgers dragningskraft och inverkan

Berätta gärna hur färgerna i dina stick/virk-projekt påverkar dig. Tror du att en stickning i neutrala, jordnära eller dämpade pastellfärger kan påverka dig att finna lugnet? Att ett projekt i starka klara färger kan verka uppiggande?

Hur viktigt är färgvalet för dig? Ägnar du det mycket tid och eftertanke eller kastar du dig rakt ut bara? Och kan du se något samband mellan impuls-projekt och mer noggrant planerade arbeten?

För egen del så tenderar jag till att kasta mig in i projekt med mycket färg, melerade garner i pigga färger, kanske (eller definitivt) projekt med glitter i. Sådana garner väcker en sådan lust i mig, att skapa, att förvandla. En iver som gränsar till stress, jag kan sticka/virka snabbare än någonsin och har extra svårt att lägga ned det jag arbetar med. Trots att jag sitter still när jag handarbetar så kan man nästan se hur min själ är som ett glatt barn som far fram med "hoppsa-steg" :-)

När det gäller mina projekt i dämpade eller enfärgade garner så tar det oftast längre tid att bli klar. Arbetet går långsammare, ingen brådska här inte :-) Sakerna tar den tid de tar såvida jag inte har deadline och måste pressa på litegrann för att hålla tempot uppe.

Pratar vi UFO:n (Unfinished Projects) så är merparten av mina i dessa neutralare färger. Jag har helt enkelt svårare för att motivera mig att hålla igång dessa. Färgglada projekt lockar och drar och det kan vara svårt att stå emot de nya ideér som bara MÅSTE testas <3


Kan inte sluta sticka....

Förberett för hälen och nu MÅSTE jag gå och lägga mig, alldeles strax, snart, om en liten liten stund.... Bara sticka ett varv till och därefter kanske ännu ett men sen, sen är det stopp!

Men så svårt att sluta, särskilt när man stickar på rundstickor, varven tar ju inte slut, de bara börjar om och om igen <3

onsdag 18 februari 2015

Kreativ Healing, underbara stund!

Världens bästa hörna :-)

Idag är det nya tag på strumporna, och roligare stickning får man leta efter! Varenda varv är ren njutning.

Kreativ Healing, såklart med tända ljus och meditationsmusik <3



Och såhär blev de slutligen <3




måndag 16 februari 2015

Kreativ Healing såhär på kvällskvisten

Här satt jag igår kväll med min stickning, en rejäl kopp te, tända ljus och relax-musik
Kreativ Healing



 Det tar ju sin lilla tid, men jag hann sticka ca 2 dm på filten innan mannen kom hem och det blev paus med fika och nästa avsnitt på serien som vi är inne i. Mycket nöjd med dagen!




Här hittar du gratis mönster till filten

torsdag 12 februari 2015

Öppet Hus

Öppet Hus!

På Alla ♥-dag på lördag (14 februari) håller Kreativ Healing öppet hus.
 

Kreativ Healing för barn, ungdom & vuxen.

Idag utsätts vi alla i samhället för väldigt hög stress och särskilt våra barn är extra känsliga då de saknar både erfarenhet och referensramar för att kunna bemöta och hantera påtryckningarna på ett sunt sätt. Stress leder till ohälsa. Barnens ohälsotal skjuter i höjden och barn- och ungdomspsykiatrin går bokstavligt talat på knäna. Ohälsa leder lätt till utanförskap och personlighetsförändringar och därför riskerar de som inte klarar av att hantera stress att drabbas av utfrysning och mobbning. 

Genom kreativ healing hittar vi vägar till lugn och harmoni, aktivitet som är avstressande utan att vara förslöande, tvärtom gynnar det oss på flera områden inom självutveckling och stärker vår självkänsla, vilket i sin tur kan förbättra resultaten på övriga områden i våra liv såsom skola, arbete och relationer. Som en bonus förenar olika fritidsaktiviteter oss med nya människor och kanske finner vi  nya vänner för livet.

Vill du eller ditt barn hitta en ny hobby och påbörja en kurs i år? 

Ta med era barn och låt dom känna sig för och upptäcka nya saker. 
Decoupage, Zentangle & Mandala målning, virkning, stickning, korsstygnsbroderi är några av de aktiviteter som Kreativ Healing erbjuder.

Alla gäster som vill får möjlighet att måla litegrann på en stor gemensam tavla under dagen, min så kallade ”Mandala-Gästbok”

 Passa på att ställa frågor och diskutera upplägg med mig.
Utställning av mina alster och möjlighet att köpa med sig något hem.

Mer information om ”Kreativ Healing” finns på facebook.

Bråbogatan 7, Norrköping, en trappa upp, öppet hus kl 15-20. Lördag 14 februari.

Välkomna!

Bråbogatan 7, Norrköping, en trappa upp, öppet hus kl 15-20. Parkering finns längs Stockholmsvägen, stå nära St1 för att stå så nära mitt hem som möjligt.


Här är lite bilder tagna under dagen: 


måndag 9 februari 2015

"Mandala Treasure Box"

Såhär långt hann jag måla på min hattask under ca 3 timmar utan avbrott. Hoppades bli klar men måste lägga mig nu då väckarklockan ringer mitt i natta inför jobb.


Såhär blev mina två första mandala målade lådor :-)


fredag 6 februari 2015

Sötaste tofflorna till din baby!



Eftersom jag haft ont i mina fingrar och inte kunde använda de tunna stickorna som krävdes till att sticka efter originalmönstret som lockade mig så drog jag fram virknålen och gjorde en egen variant istället. Längst ned i inlägget hittar du mönstret som inspirerade mig ifrån början.

Jag använde Baby Summer (Ice) och virknål 2,5
Min toffel blev 13 cm lång.




Här kommer nu mönstret till mitt virkade alternativ:

Förkortningar:

lm = luftmaska
fm = fastmaska
st = stolpe

31 lm, virka 30 fm tillbaka, 1 lm, vänd.
Virka 30 fm, 1 lm, vänd X 40 varv

* Byt färg. 20 fm i FRÄMRE maskbågarna, 1 lm, vänd. 20 fm tillbaka (genom båda maskbågarna)
Byt färg. 20 fm i BAKRE maskbågarna, 1 lm, vänd. 20 fm tillbaka (genom båda maskbågarna) *


Repetera * - * tills den randiga delen är lika bred som den enfärgade. Du kan låta garnerna hänga kvar vid färgbytena hela tiden eller så klipper du av efter varje rand och virkar ihop på direkten eller spara ändarna och fäst dom sist av allt – Inget rätt, inget fel, gör som du själv känner för.


Vik stycket enligt bild 1-2 nedan och virka/sy ihop kortsidorna med varann.

Trä med nål och tråd upp och ned genom varannan rand kring ovankanten och dra ihop enligt bild 3-4, fäst med några stygn och stäng samtidigt öppningen enligt bild 5.

Gör likadant med nedre kanten av den randiga delen ( bild 3-5)
Sy ihop resten av undersidan med grundfärg. Fäst alla lösa trådar och vänd ut och in.



Nu ska vi virka volangen kring skaftets ovankant.
Virka i de lm-bågar som skapats vid tidigare vändningar:

* I första bågen 3 st + 1 lm + 3 st.
I andra bågen 1 fm. * Repetera * - * = 11 snäckor



  Vik ned ovankanten. Om du vill kan du fästa den med några stygn eller dekorativa knappar, man kan även knyta ett band runt under kanten och fästa med rosett framtill för att tillföra det lilla extraoch göra ditt par än mer personligt.

Klar! :-)

Jag hoppas jag fått med allting nu. Saknar du någon information eller känner att något verkar lurigt så hör av dig så ska jag försöka åtgärda det :-)




 Toffeln nedan som inspirerade mig och dess mönster (stickat) finns här: Klara´s toffel






onsdag 4 februari 2015

Inte så putti-nuttigt





Psykisk ohälsa är som cancer på själen, den slår ner i vem som helst, skiter fullständigt i vem du är, vart du kommer ifrån eller vart du vill. Har du tur så överlever du, men kampen är stenhård och du kommer aldrig bli densamma efteråt.
Jag försöker skapa en snällare värld, genom min kreativitet. Jag försöker dela den med andra. Och jag är övertygad om att den är min räddning, och andras. Inget botemedel, men en räddning och en energikälla och ett hopp på resan.
Men mörkret är stort och starkt och överväldigande. Skrämmande. Jag har länge vandrat i mörkret och i dess gränsmarker, starkt och stolt och full av övertygelse har jag burit min egen fackla och lyst upp vägen, men nu är jag så rädd. Rädd eftersom min fackla numera endast är en svag låga som flämtar till ibland, och jag är såå rädd att den ska slockna helt och att jag ska få vandra resten av vägen ensam, omgiven av mörker.
Hur länge dröjer det innan de jag älskar inte orkar med mig längre? För Vem fan kan leva såhär?! 

måndag 2 februari 2015

Månadens Mönster Februari 2015

Tumvantarna "Sofia"


Tumvantarna “Sofia” är uppkallade efter mig själv :-)

Detta är inte bara en stor bedrift i stickvärlden för mig. Dessa mönster är dessutom en spegling av mig själv. Former och färger har inte alltid varit självklara i mitt själsliga liv, tvärtom har jag dolt och skämts över egenskaper/erfarenheter som kunde få mig att avvika och sticka ut från mängden. Fram till nyligen har mycket av mitt liv gått ut på att dölja saker och försöka passa in. Idag försöker jag känna stolthet över allt som är jag, mina färdigheter, mina erfarenheter som har format mig till den jag är. Jag vill också med min kreativitet sprida en mer ödmjuk och öppen attityd i min lilla del av världen, för att du, just DU ska våga vara den du är, våga visa och dela med dig av dig själv.
Välkommen till min facebooksida ifall du har frågor, kommentarer eller vill ha inspiration:
https://www.facebook.com/creativeheartofsofia

Mönstret kan köpas här: http://www.ravelry.com/patterns/library/sofia-tumvantar