torsdag 21 maj 2015

Min Tarot-låda

Nu är den snart klar. Den runda asken som jag förvarar mina tarotkort i.

Målningen är uppbyggd som en Mandala vilket är en andlig, meditationsfigur som inom hinduism och buddhism symboliserar kosmiska och himmelska regioner. 

Jag har sett flera fantastiska Mandalamålningar och jag älskar att själv uppleva lugnet och harmonin jag känner när jag får måla i denna stil. Prickar, cirklar och streck - rätt vad det är har man hittat en kombination som tilltalar ögat. 

Ibland vet jag inte alls hur eller vad jag ska måla. Jag bara börjar någonstans och därefter bygger jag på med former och linjer allteftersom, jag ritar det jag känner för och försöker att slappna av och inte hänga upp mig på vad som kan vara rätt och fel.

När det gäller denna ask så har den tagit ganska lång tid att göra. Det är en hyllning och närmast ett altare åt mina tarotkort och därför har jag tagit det lugnt när jag målat, skissat och låtit stå långa stunder, tittat på locket både nära och ifrån håll, suddat och fyllt i när det känts rätt. 

Klassiska symboler ifrån astrologin för varje stjärntecken, tecknet och dess period är angiven med bokstäver och siffror. Jag skulle vilja ha elementen jord, luft, eld och vatten representerade också, men hittills har jag inte fattat beslut om ifall det rör sig om att de ska representeras i former eller kanske genom sparsam färgläggning, det återstår att se.

Så här ser den iallafall ut just nu:




onsdag 13 maj 2015

Mitt märke "Chosen"

För att inviga mitt varumärke "Chosen" vilket är en förkortning av "Creative Heart of Sofia Ehn" så presenteras idag första utgåvan av dessa egendesignade och av mig själv handmålade koppar.

Det är samma motiv både på koppens framsida och baksida, men de är som sagt handmålat och ingen blomma är en exakt kopia av en annan.

Kopparna rymmer 30 cl och kan diskas både i maskin och för hand i max 60 grader.

60kr/st
Vid köp av 6 st eller fler 50kr/st


Läs mer och beställ via kommentar, mail eller min fb-sida: https://www.facebook.com/creativeheartofsofia/photos/a.1412087242392881.1073741829.1412019112399694/1605460429722227/?type=3&theater

lördag 9 maj 2015

Månadens Mönster Maj - SummerLoveTop

 Detta är Månadens Mönster Maj!
(virkning)



SummerLove Top är en ny variant av min SummerLove Poncho .

Stolpgrupper med effektfulla reliefstolpar emellan används även i detta mönster. Resultatet är fängslande och livfullt, men trots att det kanske ser avancerat ut så är mönsterrepetitionen både enkel och lätt att minnas.

Till detta plagg kan du använda mängder med olika typer av garn, välj lite efter årstid eller hur varmt plagg du vill ha. Den vänstra tröjan är virkad i järbos ”softraggi”, en blandning av bomull och bambu som känns lämplig i sommarvärmen, det är underbart mjukt och lent, lätt att jobba med och något elastiskt vilket gör att den färdiga tröjan följer kroppen utan att strama. Garnåtgång ca 150g, axelbredd ca 45 cm även längd ca 45 cm.
För ett plagg till kyliga sommarkvällar använde jag ”Pure Alpaca” av ICE och virknål 3,5, garnåtgång 100g (400 meter) då blev den ca 35 cm lång och passar en axelbredd på ca 45cm.
Vill du ha den bredare så gå upp en storlek på virknålen, vill du ha den längre så är det bara att fortsätta med mer garn.

Mönstret är delbart med 6 och kan justeras till fler storlekar, liten anvisning finns i mönstret men behöver du mer hjälp så hör av dig via kommentar/mail/facebook <3

 Köp mönster till "SummerLove Top"

fredag 8 maj 2015

Indigo Pepole

Today I took the Indigo test and got 4-2, not sure if I belong with the Indigo People but I am curious about finding out more.

I have always felt like I don´t belong, that I am different, often felt misunderstood and frustrated, lonely, alien, and time after time I have found myself hiding and denying almost every single part of myself, my thoughts and creativity in desperation of fitting in. The last few years my awareness of how this "bullying" of my self has caused me so much pain and suffering for both my person and spirit. Depression, anciety, panic-attacs haunting and bleeding out my soul. It is a struggle finding out what you need, and what you want and even when you start to figure it out, it is a long way of healing your self-esteem and build up your confidence towards taking the right path. Today I am healing myself with creativity, sharing it with others and trying to inspire and spread what I have learned so far.

Want to read about Indigo People? Follow the link below :-)
 Indigo People


måndag 4 maj 2015

Fler Klirr & Kras - skydd




Snabb och rolig virkning är denna transportpåse eller "Klirr & Kras"-skydd som är både fin och praktisk. Fin att trä på flaskor vid dukning eller i "Gå-bort-present", praktisk vid sommarens picnic, knytkalas och grillparty, då den skyddar både flaskan och sakerna runt omkring i korgen :-)