lördag 9 maj 2015

Månadens Mönster Maj - SummerLoveTop

 Detta är Månadens Mönster Maj!
(virkning)SummerLove Top är en ny variant av min SummerLove Poncho .

Stolpgrupper med effektfulla reliefstolpar emellan används även i detta mönster. Resultatet är fängslande och livfullt, men trots att det kanske ser avancerat ut så är mönsterrepetitionen både enkel och lätt att minnas.

Till detta plagg kan du använda mängder med olika typer av garn, välj lite efter årstid eller hur varmt plagg du vill ha. Den vänstra tröjan är virkad i järbos ”softraggi”, en blandning av bomull och bambu som känns lämplig i sommarvärmen, det är underbart mjukt och lent, lätt att jobba med och något elastiskt vilket gör att den färdiga tröjan följer kroppen utan att strama. Garnåtgång ca 150g, axelbredd ca 45 cm även längd ca 45 cm.
För ett plagg till kyliga sommarkvällar använde jag ”Pure Alpaca” av ICE och virknål 3,5, garnåtgång 100g (400 meter) då blev den ca 35 cm lång och passar en axelbredd på ca 45cm.
Vill du ha den bredare så gå upp en storlek på virknålen, vill du ha den längre så är det bara att fortsätta med mer garn.

Mönstret är delbart med 6 och kan justeras till fler storlekar, liten anvisning finns i mönstret men behöver du mer hjälp så hör av dig via kommentar/mail/facebook <3

 Köp mönster till "SummerLove Top"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar